Гарантія/Експлуатація
Умови гарантії і правила експлуатації бондарних виробів БонПос
Умови гарантії
На всю бондарную продукцію інтернет-магазину БОНПОС діє гарантія терміном у 12 місяців за умови дотримання наступних правил.
При отриманні товару необхідно перевірити зовнішній вигляд і комплектність товару в присутності працівника пошти або кур'єрської служби. При виявленні дефектів зв'яжіться з менеджерами інтернет-магазину БОНПОС - контакти вказані у відповідному розділі сайту.
Протягом терміну гарантії ми приймаємо будь-які претензії, пов'язані з заводським браком за умови дотримання правил використання. Ознайомитися з ними можна у відповідному розділі сайту або в інструкції, що додається до кожного виробу.
Гарантія поширюється на наступні випадки:
- Протікання на початку використання виробу;
- Пошкодження обруча;
- Поломка краника.
Механічні пошкодження та дефекти, спричинені недотриманням правил експлуатації, за гарантійний випадок не вважаються.
Перша перевірка виробу проводиться тільки за допомогою чистої води. Використання будь-яких інших рідин не рахується за гарантійний випадок. До таких випадків також не відноситься розсихання виробу через неправильне ( «сухе») зберігання після використання.
Вироби, виготовлені за індивідуальним замовленням, поверненню і обміну не підлягають.
Підготовка дубової бочки: правила експлуатації
Будь-який бондарний виріб потрібно правильно підготувати перед використанням. Для цього досить дотримуватися простих правил:
Діжки для солінь:
- Промити холодною водою зсередини;
- Залити трохи води для перевірки на герметичність. Вимочувати діжку 1-2 тижні, заповнивши її повністю;
- Після використання промити діжку, залити водою і так зберігати до наступного сезону, періодично змінюючи рідину.
Жбани і бочки:
- Промити холодною водою зсередини;
- Перевірити на герметичність, вимочувати 1-2 тижні, заповнивши її повністю;
- Перед заливкою обов'язково вимочити і пропарити;
- Після першого використання жбани і бочки зберігаються тільки з рідиною.
Дерев'яні кухлі:
- Промити водою;
- При рідкому використанні на виробі можуть з'явиться невеликі щілини - в такому випадку досить замочити кухоль.
Водоспади, відра, ковші, шайки, купелі:
- Перевірити на герметичність;
- Замочити при наявності щілин;
- Зберігати тільки з водою.
Правила запарювання:
- Залити окріп (1-2 літра на кожні 10 літрів обсягу);
- Прополоскати;
- Вилити воду.
Вимочування дубових бочок:
- Залити до країв холодною водою, при наявності течі доливати воду;
- Через 2-4 дня змінити воду;
- Повторювати процедуру протягом 2-3 тижнів - до тих пір, поки вода не стане прозорою;
- Злити воду, промити виріб 5% -ним розчином харчової соди;
- Промити холодною водою.
Важливо пам'ятати про те, що після першого використання бондарські вироби зберігаються тільки з водою!